Kosteus- ja homesaneeraus

Kosteus- ja homevaurioiden yleisempiä aiheuttajia ovat katto- tai putkivuodot, puutteellinen kosteus- ja lämmöneristys, huono salaojitus, liian matalat perustukset ja riittämätön ilmanvaihto.

Vaurioiden ilmenemismuotoja ovat kosteusläikät rakenteissa, näkyvä homekasvusto, pinnoitteiden irtoaminen ja vioittuminen.

Huoneilman tunkkaisuus, maakellarin tai homeen haju ovat merkkejä rakenteissa piilevästä home- ja kosteusvaurioista. Mikrobit ja itiöt aiheuttavat ihmisille terveyshaittoja mm. nenän tukkoisuutta, silmien kirvelyä, hengitystie oireita.

Homesaneeraus aloitetaan selvittämällä vaurion syy ja laajuus. Homepurkutöiden osalta työmenetelmät ovat pääsääntöisesti samoja kuin asbestitöissä, työkohde ja sitä ympäröivä tila eristetään ilmastollisesti muista tiloista ja tehdään ympäristöön nähden alipaineiseksi koko homepurkutyön ajaksi. Sen jälkeen korjataan vaurioiden aiheuttaja, kuivataan tai uusitaan vaurioituneet rakenteet, tuhotaan homekasvusto desinfioimalla rakenteet.

Koulutettu ja kokenut henkilökuntamme, suorittaa home- ja kosteusvauriokorjaukset ammattitaidolla. Teemme työn alusta loppuun itse.

Joensuun erikoissaneerauksella on maahantuojan valtuutus VOC- saneerauksiin Penetrox- menetelmällä.

Palveluihimme kuuluu mm.

  • Kosteus- ja homesaneeraus
  • Desinfiointi
  • Kuivasavudesinfiointi
  • Perustuksiin jätettyjen muottipuutavaran purkutyöt